Πανικός στην Ινδονησία από έκρηξη ηφαιστείου (pics & vd)

Πανικός επικράτησε στη Σουμάτρα της Ινδονησίας με εκατοντάδες πολίτες και μικρούς μαθητές να τρέχουν να γλιτώσουν από ένα τεράστιο νέφος στάχτης που εκτινάχθηκε στον ουρανό έπειτα από έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ.

Στο χωρίο Τίγκα Πανκούρ ο πανικός έφτασε μέχρι το σχολείο με τα παιδιά πανικόβλητα να ουρλιάζουν καθώς το νέφος υψώνονταν περίπου πέντε χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος και έδειχνε να κινείται απειλητικά προς τα σπίτια του χωριού.

Να σημειωθεί ότι το ηφαίστειο Σιναμπουνγκ ήταν ανενεργό επί τέσσερις αιώνες μέχρι το 2010, όταν μια έκρηξη προκάλεσε το θάνατο δύο ατόμων. Ακολούθησαν άλλες δύο εκρήξεις το 2014 με 16 νεκρούς και άλλη μία το 2016 με άλλα επτά θύματα.

Απαγόρευση πτήσεων και προσέγγισης του ηφαιστείου από πολίτες

Σ’ ότι αφορά τη χθεσινή έκρηξη προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο οι αρχές ειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρείες ότι εξαιτίας της τέφρας που αιωρείται απαγορεύονται οι πτήσεις προς ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας.

Επίσης προειδοποίηση υπήρξε και προς τους κατοίκους ώστε να μην πλησιάζουν στη ζώνη κινδύνου σε απόσταση τριών έως επτά χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου καθώς υπάρχει κίνδυνος εκροών λάβας.

Loading