Ο Bill Gates εξομολογήθηκε την αδυναμία του που τον ανέβασε στην κορυφή!

Ο Bill Gates είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο οποίος άλλαξε κυριολεκτικά τον κόσμο με την ίδρυση της εταιρείας του, την Microsoft, φτάνοντας στην κορυφή. Ωστόσο ακόμα κι ο ίδιος χρειάστηκε να καταπολεμήσει μια κακή συνήθεια και αδυναμία που χαρακτηρίζει πολλούς ανθρώπους σαν και εμάς, προτού βρεθεί στο δρόμο της επιτυχίας.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, ήταν εξαιρετικά αναβλητικός ως φοιτητής τα πρώτα δύο χρόνια του στο Χάρβαρντ, το οποίο σημειωτέον παράτησε δύο χρόνια μετά.

Τι ανέφερε στους φοιτητές για τα δικά του φοιτητικά χρόνια

“Μου άρεσε να δείχνω στους άλλους ότι δεν κάνω καθόλου δουλειά, ότι δεν παρακολουθούσα στα μαθήματα και πως δε με ενδιέφερε”, ανέφερε χαρακτηριστικά στους φοιτητές.

Ωστόσο τελευταία στιγμή, συνήθως δύο μέρες πριν από το κάθε διαγώνισμα, ο Bill “σοβαρευόταν” και εργαζόταν μανιωδώς. Οι υπόλοιποι σαφώς και το έβρισκαν αστείο όμως αυτή ήταν η φιλοσοφία μου, ισχυρίστηκε συμπληρώνοντας πως ήταν ο τύπος που δεν έκανε τίποτα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στο παρελθόν ο ίδιος έχει δηλώσει πως προτιμά να αναθέσει μια δύσκολη εργασία σε κάποιον αναβλητικό ή τεμπέλη, καθώς αυτά τα άτομα τείνουν να είναι πιο δημιουργικά, καθώς βρίσκουν πάντα τρόπους να πετύχουν έστω και την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο αυτή η νοοτροπία δεν “περνούσε” πια όταν ο ίδιος έκανε τα ξεκινήματά του στον κόσμο των επιχειρήσεων. Όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τις επιχειρήσεις συνειδητοποίησε γρήγορα πως η συνήθεια αυτή ήταν εξαιρετικά κακή και του πήρε μερικά χρόνια μέχρι να το ξεπεράσει.

Τι άλλαξε με την είσοδό του στον επιχειρηματικό τομέα

Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε λέγοντας πως η είσοδος του στις επιχειρήσεις τον έφερε σε επαφή με την πραγματικότητα, χτυπώντας τον σαν “χαστούκι”. Κανείς πλέον δεν τον επαινούσε που κατάφερνε τα πάντα έστω και την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να ξεκινά μια αντιστροφή της κακής του αυτής συνήθειας, προσπαθώντας πλέον να μοιάσει περισσότερο στους φοιτητές του Κολεγίου οι οποίοι ήταν πάντα πιο οργανωτικοί και ολοκλήρωναν τις εργασίες τους στην ώρα τους.

Παρότι ο Gates κατάφερνε έστω και την τελευταία στιγμή να αποσπά καλούς βαθμούς όσο βρισκόταν στη σχολή, έρευνες αποδεικνύουν πως το κόστος της αναβλητικότητας ξεπερνά κατά πολύ την βραχυπρόθεσμη αίσθηση ελευθερίας αλλά και ευτυχίας.

Σύμφωνα με 20ετή έρευνα, η αναβλητικότητα οδηγεί σε άσχημα αποτελέσματα στην εργασία καθώς και στην ποιότητα ζωής του ατόμου.

Πάντως, κλείνοντας, ο ίδιος παραδέχεται πως παρότι έχει καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό την αναβλητικότητά του, δεν έχει καταφέρει να την ξεπεράσει σε απόλυτο βαθμό.

“Το δουλεύω ακόμη”, συμπλήρωσε στο τέλος ο δισεκατομμυριούχος.

Loading