Ο Τίλερσον δεν ξέρει γιατί τον διώχνει ο Τραμπ!

Η αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον από τον Μάικ Πομπέο αποτελεί την είδηση της ημέρας στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο πρώην –πλέον- υπουργός Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να αγνοεί τους λόγους για τους οποίους «καρατομήθηκε» από τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Αμεριμανός πρόεδρος δεν μίλησε μαζί του πριν ανακοινώσει τη σχετική απόφαση.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», σχολίασε ο Στιβ Γκόλντσταϊν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η δικαιολογία του Λευκού Οίκου

Αυτό που βγαίνει προς τα έξω από τον Λευκό Οίκο για την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον, πάντως, είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να ανανεώσει τη διπλωματική ομάδα του πριν από τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε μία νέα ομάδα να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργείου Εξωτερικών, εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και λόγω ποικίλων διεθνών διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είχαμε διαφωνίες»

«Συνεννοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», αρκέστηκε να δηλώσει ο ίδιος ο Τραμπ, κατά την αναχώρησή του για την Καλιφόρνια, προσθέτοντας: «Κοιτάξτε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει».

Loading