Στ. Θεοδωράκης: «Στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση»

Το μήνυμα ότι στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση» έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

«Αν θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες -και οι στιγμές ιδίως με την Τουρκία είναι κρίσιμες- στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και λέω ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση» τόνισε, συμπληρώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να γίνει «καρμπόν» της παλιάς πολιτικής που κάθε φορά για να μιλήσεις σκέφτεσαι ποιους και ποια συμφέροντα ενοχλείς».

Για πολλοστή φορά απέκλεισε την ένταξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «δεν μπήκαν στην πολιτική για να υπηρετήσω καθεστώτα ή κυβερνήσεις που δεν ακολουθούν τον δικό μου τρόπο σκέψης».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό διευκρίνισε ότι «εμείς προκαταβολική ψήφο δεν μπορούμε να δώσουμε», λέγοντας ότι οι Σκοπιανοί «πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα και θα πρέπει να εκπαιδεύσουν και τον δικό τους λαό σε μια λογική συνύπαρξης και καλής γειτονίας με τους Έλληνες».

«Να εφαρμοστούν οι νόμοι για τη βία στα γήπεδα»

Ειδική αναφορά έκανε και στα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του Ποταμιού επέρριψε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για τη σημερινή εικόνα, ζητώντας από την πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και να συγκρουστεί με τα φαινόμενα που πληγώνουν τους φιλάθλους και χαλάνε τις Κυριακές.

Όχι στη διακοπή του πρωταθλήματος

Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος «γιατί μετά παραδίνεσαι στον χουλιγκανισμό».

Loading