Ο Πούτιν παρουσίασε τη νέα σειρά των «ανίκητων» πυραύλων

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για τη στρατιωτική ισορροπία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας προχώρησε νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, η Μόσχα έχει αναπτύξει μια καινοτόμα σειρά στρατιωτικών πυρηνικών όπλων ικανών να διαπεράσουν την αντιβαλλιστική άμυνα των ΗΠΑ.

Τα αποκαλυπτήρια των νέων αποκτημάτων που διαθέτει πλέον στις αποθήκες του πυραυλικού της οπλοστασίου η Ρωσία θεωρείται από πολλούς πολιτικούς αναλυτές ως απάντηση στα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποκάλυψη

Μέσω της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας, ο Πούτιν παρουσίασε με τη μορφή animation βίντεο τους νέους πυραύλους μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν ο πύραυλος κρουαζιέρα και ένας υποβρύχιος πύραυλος drone, οι οποίοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από κανένα αντιπυραυλικό σύστημα.

Η αποκάλυψη και οι εκλογές της Ρωσίας

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πως η συγκεκριμένη ομιλία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πολιτική σκηνή της Ρωσίας «ετοιμάζεται» για τις ερχόμενες εκλογές στα μέσα του Μαρτίου.

Αποκάλυψη-απάντηση στις ΗΠΑ

Η παρουσίαση των νέων πυραύλων, θεωρείται ως απάντηση έναντι των λεγομένων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγιστάνας πολιτικός, είχε προβεί σε ανακοινώσεις προ ημερών βάσει των οποίων επιστούσε την προσοχή στους εξωτερικούς παράγοντες δηλώνοντας πως θέλει να δημιουργήσει ένα οπλοστάσιο «τόσο ισχυρό που θα αποτρέψει οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας».

Έτσι από την μεριά του ο Ρώσος πρόεδρος έκανε ξεκάθαρη τη στάση της Μόσχας.«Θα ήθελα να πω σε όσους προσπαθούσαν να κλιμακώσουν τον «αγώνα» εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια,  καθώς και να αποκτήσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας και να επιβάλουν περιορισμούς και κυρώσεις, πως η προσπάθειά τους και η προσπάθεια να περιοριστεί η Ρωσία απέτυχε».

Loading