Ο Πούτιν «πάει» για το διάστημα- Αποστολή στον Άρη ήδη από του χρόνου

Τα φιλόδοξα του σχέδια για να «κατακτήσει» τον κόκκινο πλανήτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως δήλωσε νωρίτερα η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας θα ξεκινήσει μια σειρά διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη. Μάλιστα η πρώτη αποστολή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε μόλις έναν χρόνο από τώρα.

Το νέο διαστημικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πούτιν θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον Άρη, για την εξερεύνηση του πλανήτη.

Τι δήλωσε ο Πούτιν για την αποστολή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι πέρα από την εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, θα σταλούν και στην Σελήνη αεροσκάφη για να διαπιστωθεί το εάν υπάρχει νερό στους πόλους.

«Η πιο κοντινή αποστολή θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα. Σκοπεύουμε να στείλουμε ένα σκάφος στον Άρη το 2019».

«Οι ειδικοί μας θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν το σκάφος κοντά στους πόλους, επειδή έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει νερό εκεί. Η περιοχή προσφέρεται για εκτενή μελέτη, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογήσουμε την εξερεύνηση και άλλων πλανητών στο απώτερο διάστημα».

Θα «ξεπεράσει» τον Τραμπ;

Φωτιά βάζει όμως η ανακοίνωση του σχεδίου του Πούτιν για την κατάκτηση του διαστήματος και στον «ανταγωνισμό» για το θέμα αυτό με τις ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μιλήσει σε απευθείας βιντεοκλήση με αστροναύτες, προκειμένου να τους ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών σε σχέση με τα σχέδια της NASA, για ανθρώπους στον Άρη μέσα στη δεκαετία του 2030. Όπως τόνισε, επιθυμεί ανθρώπους στον Άρη μέχρι το τέλος της πρώτης του θητείας, δηλαδή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Loading