«Η Ρωσία πρέπει να το βουλώσει» δήλωσε Βρετανός υπουργός (vd)

Σε μία δήλωση η οποία προκάλεσε αίσθηση προχώρησε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σήμερα η Ρωσία θα πρέπει να «το βουλώσει» και να «φύγει» μακριά. Η δήλωση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την δολοφονία Σκρίπαλ.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

«Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε.

Η θέση της Ρωσίας

Στην αντεπίθεση όμως πέρασε νωρίτερα και η Ρωσία, μέσω της εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι η Μόσχα έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης. Έτσι η Ζαχάροβα υπέθεσε ότι αυτή η συμπεριφορά του Λονδίνου δείχνει ότι έχει κάτι να κρύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει πως ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους».

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading