Ο Μπερλουσκόνι θέλει να «βάλει» ξανά για πρωθυπουργός

Πίσω στη πολιτική θέλει να επιστρέψει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διεκδικώντας ξανά τον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο ίδιος βάσει του ιταλικού νόμου που έχει αναδρομική ισχύ, έχει χάσει το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μέχρι το 2019 εξαιτίας της οριστικής καταδίκης του για φορολογική απάτη. Το γεγονός αυτό τον οδήγησε στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου προκειμένου να καταρρίψει αυτήν την απόφαση. 

Ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, παραχώρησε συνέντευξη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική του σταδιοδρομία τα τελευταία χρόνια.

“Θα πάω στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός”

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου μου ξαναδώσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεν θα είναι δυνατόν να μην αναλάβω τη σχετική πολιτική ευθύνη. Θα πάω στο κυβερνητικό μέγαρο ως πρωθυπουργός». Βέβαια, όπως εξήγησε, «είναι κάτι που δεν θεωρώ πολύ πιθανό, διότι γνωρίζω τους ρυθμούς του Δικαστηρίου του Στρασβούργου».

Τέλος ανέφερε ότι «σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί εκ νέου πρωθυπουργός, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος παίζει σε ρόλο… μεσοεπιθετικού, θα μπορούσε να γίνει υπουργός Εσωτερικών».

Loading