Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο-φάντασμα της Φλόριντας

Στο σχολείο το οποίο έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς τις τελευταίες ημέρες για τις ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές του. Τα δεκάδες παιδιά κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια για να αποτίσουν φόρο τιμής στα 17 θύματα μπήκαν στο χώρο του σχολείου.

Η συγκίνηση ήταν εμφανώς ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών τα οποία περπατούσαν ανάμεσα στους δεκάδες αστυνομικούς που ήταν στο σημείο. Ωστόσο, το κτήριο στο οποίο σημειώθηκαν οι επιθέσεις παραμένει κλειστό επ’ αόριστον.

Τι αναφέρουν οι γονείς των μαθητών

Πέραν όμως των μαθητών, στο σημείο έσπευσαν και πολύ γονείς τους προκειμένου να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους. Η 44χρονη Τζανίν Γκίτενς έσπευσε στο πλευρό του γιου της για να τον υποδεχθεί, μόλις αποβιβάστηκε από το λεωφορείο.

«Θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι βρισκόμαστε εδώ κι ότι τους συμπαραστεκόμαστε», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους.

Από την άλλη, Ο 15χρονος Νίκολας Ροντρίγκες εξήγησε ότι αποφάσισε να περπατήσει έως το σχολείο του, διανύοντας πεζή μια απόσταση 1,6 χλμ, αντί να πάει με το ποδήλατό του, όπως συνήθιζε, καθώς «ήθελε να σκεφτεί».

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο αυτών των παιδιών» δήλωσε μια άλλη μητέρα,  η Μπέβερλι Τένερ, τα δύο παιδιά της οποίας έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο του Πάρκλαντ. «Τα είδαμε να μεγαλώνουν και το να βρισκόμαστε εδώ για να τους συμπαρασταθούμε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση, είχε σημειωθεί στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στη περιοχή Πάρκλαντ της Φλόριντας. Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ εισήλθε στο εν λόγω σχολείο και άνοιξε πυρ εναντίον μαθητών και δασκάλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading