Νέα υπερσύχρονα βομβαρδιστικά για τη Ρωσία (vd & pics)

νεα υπερσύγχρονα υπερηχητικά βομβαρδιστικά για τη Ρωσία

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά δέκα εκσυγχρονισμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη ετοιμάζεται να αποκτήσει η ρωσική αεροπορία μέχρι το 2027, καθώς το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160M2 με το κόστος να αγγίζει τα 2,16 δισ ευρώ.

Το πελώριο αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να αναδιπλώνει προς την πίσω κατεύθυνση τα φτερά του έτσι ώστε να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα. Πρόκειται για μία πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του TU-160, το οποίο αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ΄80 με σκοπό να το χρησιμοποιήσει η ΕΣΣΔ σε πείπτωση πυρηνικού πολέμου.

Νέα υπερσύχρονα υπερηχητικά βομβαρδιστικά για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο Gorbunov της εταιρείας Kazan Aviation, θυγατρικής της PAO Tupolev στο Καζάν του Ταταρστάν, δήλωσε πως αυτό είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα τόσο για την ανάπτυξη ρωσικών εταιρειών αεροναυπηγικής όσο και για την ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας.

Χαρακτηριστικά του νέου αυτού τύπου αεροσκαφών

Το νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος TU-160M θα «κουβαλάει» τέσσερις νέους κινητήρες NK-32 Series 02, νέα αεροβοηθήματα όπως επίσης και νέο σύστημα ναυτιλίας και ηλεκτρονικών συστημάτων επικοινωνίας και ελέγχου που θα είναι κατά 60% πιο αποτελεσματικά από το προηγούμενο μοντέλο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Το TU-160M  θα καταφέρνει να καλύψει απόσταση 12.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό και να φέρει 12 πυραύλους Κρουζ ή 12 πυραύλους μικρού βεληνεκούς με πυρηνικές κεφαλές.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, η Ρωσία σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του Il-78, που θα μπορεί να ανεφοδιάζει με καύσιμα εν πτήσει πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να φθάσει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη χωρίς να χρειαστεί να διακόψει την πτήση ούτε λεπτό!

Loading