Μια γυναίκα μπορεί!- Σαμπτσάκ: Πρόεδρος Ρωσίας πρέπει να είναι γυναίκα

«Η επόμενη πρόεδρος της Ρωσίας πρέπει να είναι γυναίκα. Και αυτό γιατί μια γυναίκα νοιάζεται περισσότερο για την κοινωνική πολιτική μιας χώρας». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Ξένια Σαμπτσακ.

Το όνομά της, από χθες μαζί με αυτό του ακροδεξιού υποψηφίου Ζιρινόφσκι, φιγουράρουν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά το περιστατικό κατά το οποίο η Σαμπτσάκ εκσφενδόνισε ποτήρι με νερό στον Ζιρινόφσκ καθώς ο τελευταίος εξαπέλυσε εναντίον της βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Τι δήλωσε η Σαμπτσάκ

«Γιατί μια γυναίκα πρέπει να γίνει πρόεδρος σ’ αυτή την χώρα;» διερωτήθηκε η Σαμπτσάκ για να δώσει την ακόλουθη απάντηση:

«Επειδή μόνο οι άνδρες μπορούν να ασχολούνται με αυτούς τους πυραύλους οι οποίοι πετούν κατά κάποιο τρόπο. Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν, το ενδιαφέρον είναι να ασχοληθεί κάποιος με τον κοινωνικό τομέα, με την κοινωνική κατοικία, την οποία προτίθεμαι να εισάγω ως θεσμό στην χώρα μας. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την χώρα που ζουν σε παράγκες και τα έχω δει εγώ η ίδια. Ιατρική περίθαλψη, φυσιολογική περίθαλψη, δωρεάν ιατρική περίθαλψη, παιδεία είναι τα ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε και όχι με το μέχρι πού μπορούν να πετάξουν οι πύραυλοι. Και όλα αυτά οδηγούν στο ότι παράγουμε όπλα και πουλάμε πετρέλαιο και δεν μπορούμε να παράγουμε τίποτα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading