Με πλαστά διαβατήρια ταξίδευε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν και η οικογένειά του (pic)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τις τελευταίες ώρες τα βραζιλιάνικα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν τόσο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν όσο και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Οι δύο άνδρες φαίνεται να χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω διαβατήρια προκειμένου να μεταβαίνουν στις χώρες της Δύσης.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, οι δύο τους χρησιμοποιούσαν την δεκαετία του 1990 διαβατήρια Βραζιλίας. Πιο συγκεκριμένα μάλιστα το διαβατήριο του Κιμ Γιοονγκ-Ουν είχε εκδοθεί στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα τον Φεβρουάριο του 1996.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ένας από τους πέντε πρώην αξιωματούχους δηλώνει πως το γεγονός ότι η οικογένεια είχε πλαστά διαβατήρια υποδηλώνει την πιθανότητα κατασκευής ενός εναλλακτικού πλάνου διαφυγής σε περίπτωση «κρίσης».

Πάντως το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ταξίδευε incognito στο εξωτερικό με πλαστά διαβατήρια είναι κάτι το οποίο φαίνεται να το γνώριζαν οι ξένες αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πως το 2011 μία ιαπωνική εφημερίδα είχε γράψει πως ο ίδιος είχε επισκεφτεί το Τόκιο ως Βραζιλιάνος το 1991.

Επίσης είναι γνωστό ότι ο νεότερος Κιμ έχει σπουδάσει στην Ελβετία χρησιμοποιώντας μια πλαστή ταυτότητα του γιου του σοφέρ της βορειοκορεατικής πρεσβείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως δήλωσε πως ερευνά την υπόθεση, ενώ η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Βραζιλία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Loading