Με ειρωνεία απάντησε ο Πούτιν στην «λίστα του Κρεμλίνου» των ΗΠΑ

Με ειρωνική διάθεση απάντησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην «λίστα του Κρεμλίνου», που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η συγκεκριμένη λίστα, περιλαμβάνει τους στενότερους συνεργάτες του Ρώσου προέδρου καθώς και τους πλουσιότερους ρώσους «ολιγάρχες», στους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις, ως αντίποινα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Στην λίστα αυτή, περιλαμβάνονται 210 ονόματα, από τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κι ολόκληρη τη ρωσική κυβέρνηση καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες του περιβάλλοντος του Ρώσου Προέδρου. Σε αυτήν όμως, όπως φαίνεται δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Πούτιν, γεγονός για το οποίο ο ίδιος νιώθει «προσβεβλημένος». Ο ίδιος λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση σχολίασε πως: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι συνεχίζει το δρόμο του».

“Μα τι θέλουν οι Αμερικανοί…;”

Συνεχίζοντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς νιώθει που απουσιάζει ο ίδιος από τον κατάλογο αυτό, απάντησε «Κρίμα». Χαρακτήρισε, ωστόσο, «σίγουρα μη φιλική» την κίνηση της Ουάσιγκτον και πρόσθεσε «Μα τι θέλουν; Πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν».

Ο Πούτιν, δήλωσε απογοητευμένος καθώς η Ουάσιγκτον, βάζει τη Μόσχα στο ίδιο καζάνι με την Τεχεράνη και την Πιονγιάνγκ ενώ παράλληλα ζητεί τη βοήθειά της για την επίλυση του βορειοκορεατικού και τη μεσολάβησή της για τη διευθέτηση της υπόθεσης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Παρόλα αυτά όμως τόνισε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να οικοδομήσει μακροπρόθεσμες σχέσεις με τις ΗΠΑ, «σταθερές και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Loading