Μεξικό: Συνετρίβη το ελικόπτερο του υπουργού Εσωτερικών, μετά το σεισμό 7,2 βαθμών

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό, όταν συνετρίβη το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα. Οι ανώτεροι αξιωματούχοι επέζησαν, ενώ οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν στο έδαφος.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφόνσο Ναβαρέτε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa, αυτός και ο κυβερνήτης της Οακάχα, Αλεχάντρο Μουράτ, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε την ώρα που το ελικόπτερο προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες για το σεισμό

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι αξιωματούχοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να δουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την αγροτική πολιτεία και την Πόλη του Μεξικού το βράδυ της Παρασκευής (16/2).

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Μεξικού Notimex, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε αμέσως ανθρώπινες απώλειες, αλλά σοβαρές ζημιές σε δεκάδες κτίρια στο Μεξικό και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ήδη, πέντε μήνες μετά το σεισμό των 7,1 βαθμών στην ανοικτή κλίμακα Ρίχτερ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 369 ανθρώπων, ο φόβος και η αγωνία επέστρεψαν χθες στους κατοίκους της πρωτεύουσας, αν και αυτή τη φορά οι πολίτες ήταν περισσότερο προετοιμασμένοι, μεταδίδει το Notimex.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading