Μακρόν: «Ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση στην Τρεμπ»

Ενέργεια «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» χαρακτήρισε την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Τρεμπ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Η χώρα μας υπέστη σήμερα μία ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», με θλιβερό απολογισμό τριών νεκρών και 16 τραυματιών-δύο εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση- τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στην οποία ήταν και ο ίδιος παρόντας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξήρε το θάρρος του αξιωματικού χωροφυλακής που ζήτησε εθελοντικά να πάρει τη θέση των ομήρων που κρατούσε ο δράστης.  Οπως χαρακτηριστικά τόνισε «ο αξιωματικός αυτός έσωσε ζωές και τίμησε το Σώμα και τη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή δίνει μάχη με τον θάνατο και όλες οι σκέψεις μας είναι μαζί του και με την οικογένειά του».

Κάλεσμα για παραμονή των πολιτών σε εγρήγορση

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό για τον «περιορισμό του τρομοκρατικού κινδύνου» καθώς και τις δυνάμεις ασφαλείας στη Γαλλία. Εξέφρασε δε, την απόλυτη αποφασιστικότητα τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ για μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Καλώ τους συμπατριώτες μας Γάλλους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση για την τρομοκρατική απειλή αλλά να αναγνωρίζουν επίσης τη δύναμη και την αντίσταση που επιδεικνύει ο λαός μας κάθε φορά που δέχεται επίθεση» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μακρόν.

Loading