Μέρκελ: «Όχι» στην απαγόρευση των ντιζελοκίνητων- Αναφορά και στους δασμούς

Ενάντια στη γενική απαγόρευση των ντιζελοκίνητων οχημάτων στις πόλεις τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε ομιλία της ενώπιον της γερμανικής Βουλής. Με αυτόν τον τρόπο κατέδειξε και την στάση σύσσωμης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ενάντια σε ένα τέτοιο μέτρο.

Αντ’ αυτού, η Μέρκελ τόνισε ότι για την προστασία του περιβάλλοντος, σκοπός είναι να προωθηθούν εξατομικευμένες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις πόλεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. «Τασσόμαστε κατά των πανεθνικών απαγορεύσεων», είπε η καγκελάριος παρουσιάζοντας τις γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματός της. Τόνισε όμως ότι παράλληλα θεωρεί πως οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να επανορθώσουν για τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Δηλώσεις και για τους δασμούς των ΗΠΑ

Παράλληλα στην ομιλία της, έκανε σαφή νύξη και στους δασμούς τους οποίους επέβαλλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η καγκελάριος απήυθυνε σαφή προειδοποίηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πως η Ένωση σε περίπτωση που χρειαστεί είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα.

«Θεωρούμε αυτούς τους δασμούς αθέμιτους» είπε, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο πως ο απομονωτισμός τελικά θα αποδειχθεί επιζήμιος για όλους. Σημείωσε όμως ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους με τις ΗΠΑ για θέματα εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading