Μέρκελ- Πούτιν: Τα δώρα που θα τους μείνουν αξέχαστα

Μια νέα πτυχή στις σχέσεις ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν ανταλλάξει δώρα τα οποία τους έμειναν αξέχαστα.

Μπορεί Μέρκελ και Πούτιν να μην τα βρίσκουν και τόσο πολύ σε θέματα που άπτονται της πολιτικής, ωστόσο οι δυο τους εκτιμούν μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα που έχει η άλλη χώρα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σχετικά με τα τόσο χρόνια στο τιμόνι της Ρωσίας αλλά και όχι μόνο, ο ίδιος ανέφερε ότι κάποτε είχε δεχτεί σαν δώρο από την Γερμανίδα καγκελάριο ορισμένα μπουκάλια από την αγαπημένη του γερμανική μπύρα, δηλώνοντας έτσι ότι του αρέσει αρκετά το συγκεκριμένο γερμανικό «προϊόν».

Από την άλλη, σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο η Μέρκελ σχετικά με αυτή τη δήλωση, ανέφερε ότι «είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος προτιμά τη γερμανική μπίρα.[…] Από την πλευρά μου, πήρα κάποτε ένα πολύ καλά καπνιστό ψάρι». Απέφυγε όμως ωστόσο να γνωστοποιήσει το πότε ανταλλάχθηκαν τα συγκεκριμένα δώρα.

Παρόλο που ο ένας γνωρίζει αρκετά για την κουλτούρα του άλλου, καθώς ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά γερμανικά και η Μέρκελ έχει ζήσει αρκετό καιρό στη Μόσχα, δεν τρέφουν και τόση ιδιαίτερη αδυναμία ο ένας για τον άλλον. Εξάλλου, ποιός μπορεί να ξεχάσει ότι κάποτε ο Πούτιν προσπάθησε να την φοβίσει με το σκύλο του;

Loading