Μάικ Πένς: Οι ΗΠΑ θα σκληρύνουν κι άλλο τις κυρώσεις προς την Β.Κορέα

Την απόφαση των ΗΠΑ να «σκληρύνουν» την στάση τους έναντι της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ιαπωνικής κυβέρνησης ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, σύντομα θα επιβληθούν προς το απομονωμένο καθεστώς οι «πιο αυστηρές» οικονομικές κυρώσεις τις οποίες έχει λάβει ποτέ.

Μάλιστα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε την κυβέρνηση του βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν ως «το πιο τυραννικό και καταπιεστικό καθεστώς σε ολόκληρο τον πλανήτη». Ο ίδιος, σε δηλώσεις του πλάι στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, θα διατηρήσουν τη μέγιστη πίεση προς την Πιονγκγιάνγκ έως ότου αυτή λάβει μέτρα προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι δηλώσεις

«Ανακοινώνω σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται σύντομα να αποκαλύψουν τις πιο σκληρές και τις πιο επιθετικές οικονομικές κυρώσεις που ελήφθησαν ποτέ σε βάρος της Βόρειας Κορέας», είπε χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από το βήμα στην Ιαπωνία.

Loading