Ληστεία μαμούθ σε όχημα μεταφοράς χρημάτων με όμηρο στην Ελβετία

Ληστεία που θα παρέπεμπε σε σενάριο ταινίας έλαβε χώρα στην Ελβετία όταν δυο υποτιθέμενοι υδραυλικοί με τους τρεις συνεργούς τους κράτησαν όμηρο την κόρη ενός από τους φρουρούς θωρακισμένου οχήματος που μετέφερε χρήματα, έτσι ώστε να «βάλουν χέρι» στα εκατομμύρια ελβετικών φράγκων που μετέφερε το όχημα.

Η 22χρονη όμηρος βρέθηκε από αστυνομικούς περίπου 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην άκρη ενός δρόμου, στην κοινότητα Τραμουά της Γαλλίας.  Η νεαρή γυναίκα σε κατάσταση σοκ αφηγήθηκε ότι την απήγαγαν περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, από το διαμέρισμά της στη Λιόν, δύο άνδρες που παρίσταναν τους υδραυλικούς.

Πως στήθηκε η επιχείρηση της ληστείας

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες έκλεισαν την κοπέλα σε ένα όχημα ενώ ταυτόχρονα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα της, ο οποίος εργάζεται στην Ελβετία για λογαριασμό εταιρείας που αναλαμβάνει μεταφορές μετρητών, ζητώντας του λύτρα. Εκείνη τη στιγμή ο ανυποψίαστος πατέρας όδευε προς το καντόνι του Bo με ένα τεθωρακισμένο φορτηγάκι γεμάτο χρήματα.

Το φορτηγάκι βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Α1 με κατεύθυνση προς τη Λοζάνη όταν αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα πάρκινγκ περίπου στο ύψος του Σαβορνέ. Εκεέι υπήρχαν πολλοί ένοπλοι άντρες οι οποίοι άδειασαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Δράστες της ληστείας ήταν τρεις άνδρες κανονικής σωματικής διάπλασης, ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες και γάντια, οι οποίοι μιλούσαν γαλλικά αλλά με έντονη προφορά “ίσως της νότιας Γαλλίας ή της βόρειεας Αφρικής”.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεσή τους αλλά μέχρι παραμένουν άφαντοι.

Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόση ήταν η λεία των συνολικά πέντε δραστών. Φήμες όμως, κάνουν λόγο για 20-30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

 

 

Loading