Ακυρώθηκαν 200 πτήσεις λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων στη Γαλλία

Πάνω από τις μισές πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν σήμερα από το αεροδρόμιο Ορλί της γαλλικής πρωτεύουσας ακυρώθηκαν εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν νωρίτερα και δεν πήγαν καν στο αεροδρόμιο ενώ οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν κυρίως μικρών και μεσαίων αποστάσεων με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται ιδιαίτερες δυσκολίες παρόλο που οι πτήσεις ήταν πολλές σε αριθμό, συγκεκριμένα 200!

Πηγές αναφέρουν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει γίνει λόγος για καμία ακύρωση πτήσεων για την αυριανή μέρα.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, δεν υπήρξαν ματαιώσεις πτήσεων σήμερα, παρά μόνο κάποιες καθυστερήσεις, κατά μέσο όρο 30 λεπτών.

Πως κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς στη χώρα

Καθυστερήσεις, όμως, δεν καταγράφθηκαν στα δρομολόγια των τρένων και του μετρό, ενώ η κυκλοφορία των λεωφορείων διεξάγεται «με μικρά προβλήματα».

Τέλος, οι περιοχές που επλήγησαν από τη χιονόπτωση από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εκτείνονται σε μια περιοχή από τα σύνορα του Βελγίου έως και το κέντρο της χώρας, ενώ παράλληλα 19 διαμερίσματα παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό.

Loading