Κρατούμενοι έσωσαν την ζωή του δεσμοφύλακα (vd)

Κρατούμενοι έσωσαν την ζωή του δεσμοφύλακα (vd)

Μια συγκινητική και συνάμα ανθρώπινη ιστορία έλαβε χώρα σε φυλακή προσωρινής κράτησης στο Τέξας. Δεσμοφύλακας έπαθε καρδιακή προσβολή και λίγο έλειψε να αφήσει την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια των φυλακισμένων που επιτηρούσε. Αμέσως οι κρατούμενοι έσπευσαν να καλέσουν σε βοήθεια με αποτέλεσμα να ο άνδρας να σωθεί.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Ιουνίου του 2016, σε φυλακή προσωρινής κράτησης δικαστηρίου στην κομητεία Πάρκερ του Τέξας, ενώ καταγράφηκε και από κάμερα ασφαλείας. Όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό δίκτυο WHASS11 ο δεσμοφύλακας, ο ίδιος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την ευγενική κίνηση των κρατουμένων, οι οποίοι του έσωσαν την ζωή.

Όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, ξαφνικά ο Γκριμ λιποθύμησε, ενώ επιτηρούσε τους κρατούμενους. Αμέσως η ομάδα των οκτώ κρατουμένων όπου ήταν παρούσα στο περιστατικό άργησαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, καθώς νόμιζαν πως πρόκειται για κάποιου είδους κακόγουστης φάρσας. Σύντομα, όμως, αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπούν τους τοίχους και τελικά κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια ρισκάροντας ουσιαστικά να βρεθούν κατηγορούμενοι για απόπειρα απόδρασης ή ακόμη και να τους πυροβολήσουν οι υπόλοιποι δεσμοφύλακες.

Τι δήλωσε

«Aπλώς κατέρρευσα και όλα έγιναν μαύρα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ανοίγω τα μάτια και να αντικρίζω το ταβάνι της εντατικής».

«Αντί να πέσουν πάνω μου, να αρπάξουν το όπλο μου και να με σκοτώσουν ή να με πάρουν όμηρο και να αποδράσουν με αντιμετώπισαν με ανθρωπιά.[…] Δεν μια ενδιαφέρει αν είναι χρήστες ναρκωτικών, απατεώνες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν παύουν να είναι ανθρώπινα όντα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους κρίνει».

«Συγκινούμαι, όταν σκέφτομαι τι έκαναν για μένα και πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να εξελιχθεί το περιστατικό με την καρδιακή προσβολή. Αν ήθελαν το κακό μου, το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν ήταν να κάτσουν εκεί άπραγοι».

Loading