Κεκλεισμένων των θυρών θέλουν την δίκη της Ταμίμι οι Ισραηλινοί

Η δίκη της 17χρονης Αχέντ Ταμίμι που επιτέθηκε και χτύπησε δύο ισραηλινούς στρατιώτες ξεκίνησε σήμερα (13/2), στο ισραηλινο στρατοδικείο της Δυτικής Όχθης, όμως με περιπετειώδη τρόπο, καθώς ο δικαστής διέταξε την διεξαγωγή της με κλειστές πόρτες προφανώς φοβούμενος της αντιδράσεις που θα μπορούσε να επιφέρει εναντίον του Ισραήλ η δίωξη της νεαρής έφηβης.

Η Αχέντ Ταμίμι εμφανίστηκε ευδιάθετη και σίγουρη στη γεμάτη από κόσμο δικαστική αίθουσα και μπαίνοντας κάτι ψιθύρισε στους συγγενείς της που βρισκόταν στο πίσω μέρος πριν ο δικαστής διατάξει τους πάντες να βγούνε έξω εκτός από την οικογένεια της κοπέλας.

«Μείνε δυνατή! Μείνε δυνατή!» φώναξε ο πατέρας της Μπασέ Ταμίμι.

Στη συνέχεια και αφού η εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο η δίκη αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα.

Κατακραυγή για την φυλάκιση

Θυμίζουμε ότι η Αχέντ Ταμίμι έχει φυλακιστεί μετά τη σύλληψή της στις 19 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά την προβολή του βίντεο που την έδειχνε να επιτίθεται στους ισραηλινούς στρατιώτες, έξω από το σπίτι της στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ αντιμετώπισε τις πράξεις της ως ποινικό αδίκημα για επίθεση, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να την οδηγήσει σε επιβολή ποινής χρόνιας φυλάκισης.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της Ταμίμι, βλέπουν στο πρόσωπό της ένα γενναίο κορίτσι που έπληξε δύο ένοπλους στρατιώτες, μόλις έμαθε ότι Ισραηλινά στρατεύματα τραυμάτισαν σοβαρά έναν 15χρονο ξάδερφό της, πυροβολώντας τον στο κεφάλι από κοντινή απόσταση με σφαίρες καουτσούκ κατά την διάρκεια συγκρούσεων με πέτρες.

Η δίωξη της Ταμίμι συνιστά μία από τις περίπου 300 υποθέσεις Παλαιστινίων ανηλίκων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με αποκάλυψη ανώτερου Ισραηλινού αξιωματούχου.

Γερμανία και Ολλανδία παρακολουθούν την υπόθεση

Επίσης οι διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν επικρίνει την επιθετική δίωξη εναντίον της Ταμίμι ενώ κάτι ανάλογο έχουν πράξει διπλωμάτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας που παρακολούθησαν την ακρόαση ως παρατηρητές πριν αποχωρήσουν μαζί με τους δημοσιογράφους από την αίθουσα.

Πηγή: Associated Press

Loading