Καταδικάστηκε η βίγκαν που «προσέβαλε» θύμα τρομοκρατίας

Καταδικάστηκε εν τέλει η Γαλλίδα ακτιβίστρια η οποία είχε εκφράσει μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook την απάθειά της σχετικά με τον θάνατο ενός κρεοπώλη κατά την διάρκεια τζιχαντιστικής επίθεσης στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας.

Η συγκεκριμένη επίθεση είχε λάβει μέρος στις 23 Μαρτίου στην νότια Γαλλία στο σούπερ μάρκετ Super U στη πόλη Τρεμπ. Ο Ραντουάν Λακντίμ είχε εισέλθει ένοπλος και ορκιζόμενος πίστη στον Αλλάχ είχε ανοίξει πυρ εναντίον του κόσμου σκοτώνοντας συνολικά 4 άτομα. Ο συγκεκριμένος κρεοπώλης ονόματι Κριστιάν Μεντβ ήταν το πρώτο από τα 4 θύματα.

Τι είχε γράψει η ακτιβίστρια

Η συγκεκριμένη ακτιβίστρια μέσω του προσωπικού της προφίλ στο Facebook είχε γράψει ένα κείμενο το οποίο είχε βάλει στο στόχαστρο τον κρεοπώλη.

«Και λοιπόν, σας σοκάρει που ένας δολοφόνος σκοτώνεται από έναν τρομοκράτη; Εμένα όχι, δεν τρέφω καμία συμπόνια για αυτόν, αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Μάλιστα η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε μόλις τρεις μέρες μετά τον θάνατό του. Αμέσως μετά τον σάλο όμως που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση «κατέβηκε» από το προφίλ της.

Τι ανέφερε η εισαγγελέας

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εισαγγελέας του Σεν Γκοντέν, κοντά στην Τουλούζη, Σεσίλ Ντεπράντ επισήμανε ότι ναι μεν είναι δικαίωμα της κατηγορουμένης να έχει τη δική της φιλοσοφία ζωής αλλά δεν μπορεί να ξεχνά ότι ζει σε ένα κράτος δικαίου όπου οι κανόνες ισχύουν για όλους τους πολίτες.

Η ακτιβίστρια καταδικάστηκε εν τέλει σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Loading