Ιντερπόλ: Μαχητές του ISIS έχουν ήδη περάσει τα σύνορα της Ιταλίας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τις τελευταίες μέρες οι αρχές της Ιταλίας καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Ιντερπόλ πιστεύει ότι 50 φερόμενοι μαχητές του ISIS κατέφτασαν ήδη στην Σικελία, ενώ στην συνέχεια σκοπεύουν να μεταβούν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Βάσει έκθεσης της γνωστής βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι ύποπτοι θεωρούνται ότι έφτασαν στο ιταλικό νησί στο διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2017. Όπως προειδοποίησε η Ιντερπόλ, τα άτομα αυτά πιθανότατα θα προσπαθήσουν να «περάσουν» και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Επιπλέον, ανάμεσα στα 50 άτομα, βρίσκονται τέσσερις ύποπτοι οι οποίοι είναι ήδη γνωστοί στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών και πιστεύεται ότι ένας εξ αυτών έχει ήδη διασχίσει τα σύνορα στη Γαλλία.

Προκειμένου να αποτρέψουν τα φαινόμενα αυτά, οι αρχές της γειτονικής Ιταλίας, πραγματοποιούν ναυτικές περιπολίες για να αποτρέψουν την πρόσβαση στην ακτή της Σικελίας, η οποία έχει γίνει ένα δημοφιλές σημείο για τους μετανάστες που προέρχονται από την Τυνησία, και οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η λίστα της Ιντερπόλ

Στην λίστα που φαίνεται να έδωσε η Ιντερπόλ, τον περασμένο Νοέμβριο στο υπουργείο εσωτερικών της Ιταλίας, παρουσιάζονται αναλυτικά τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης 50 ύποπτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, τα οποία θεωρούνται ότι είναι πολίτες Τυνησίας

Πηγή πληροφοριών: politico.com

Loading