Βουλευτές Βρετανίας: Πείτε μας πόσο θα στοιχίσει το Brexit

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Επιτροπή Οικονομικών που αποτελείται από βρετανούς βουλευτές, έκρινε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα την έκθεση που διέρρευσε και αφορά το οικονομικό κόστος που θα έχει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατόπιν του αιτήματος, η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τελικά σε βουλευτές να διαβάσουν την έκθεση αυτή αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτό θα συμβεί “με άκρα μυστικότητα” όταν και εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει αυτήν την πρόταση.

Ωστόσο, η επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Νίκι Μόργκαν, της οποίας αρμοδιότητα είναι ο έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας, θεώρησε ότι αυτή δεν είναι μια επαρκής λύση.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει άμεσα αυτό το έγγραφο, ώστε να διασφαλιστεί ότι τόσο το κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες θα είναι πλήρως ενημερωμένοι για το μέλλον της Βρετανίας εκτός της ΕΕ».

Αποσπάσματα της έκθεσης αυτής δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας από τον ιστότοπο BuzzFeed. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βρετανική οικονομία θα βρεθεί σε χειρότερη θέση μετά το Brexit, είτε αποχωρήσει έχοντας συνάψει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου και πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ, είτε χωρίς καμία συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading