Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία θα καταδιώκει παντού τον Σάλεχ Μούσλιμ»

Νέες απειλές εναντίον του πρώην ηγέτη του κουρδικού κόμματος της Συρίας, εξαπέλυσε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συγκεκριμένη απειλή, εκφράστηκε ύστερα από την απόφαση του τσέχικου Δικαστηρίου να απελευθερώσει εν τέλει τον Κούρδο αξιωματούχο, τον οποίον καταδιώκει η Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τσαβούσογλου, Τουρκία δεν αναμένεται να μείνει άπραγη ως προς αυτήν την απόφαση. «Η Τουρκία θα καταδιώκει «όπου πηγαίνει» τον πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κούρδος αξιωματούχος Σάλεχ Μούσλιμ συνελήφθη στην Τσεχία, ύστερα από αίτημα της Τουρκία στην Interpol. Η τσεχική Δικαιοσύνη όμως αποφάσισε εν τέλει να αφήσει ελεύθερο τον Μούσλιμ, ο οποίος όμως ωστόσο υποσχέθηκε να μην εγκαταλείψει την επικράτεια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την Τουρκία, ο Μούσλιμ αποτελεί «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης», χαρακτηρισμό τον οποίον ο ίδιος δεν αποδέχεται, θεωρώντας τις κατηγορίες ψευδής.

Ο Μουσλίμ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει που θα μεταβεί μετά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι έχει άδεια παραμονής στη Φινλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading