Η Τσεχία απορρίπτει τις κατηγορίες περί υποστήριξης της τρομοκρατίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας σε σχέση με τις κατηγορίες που επέρριψε η Τουρκία στην Τσεχική Δημοκρατία ότι με την πράξη της να απελευθερώσει τον πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας, Σάλεχ Μούσλιμ, στηρίζει την τρομοκρατία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, γίνεται σαφές ότι η χώρα απορρίπτει κάθετα τις κατηγορίες περί στήριξης της τρομοκρατίας. «Η Τσεχική Δημοκρατία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε κατηγορία περί υποστήριξης της διεθνούς τρομοκρατίας», υπογράμμισε ωστόσο ότι οι διαδικασίες έκδοσης δεν έχουν ολοκληρωθεί από την απόφαση του δικαστηρίου .

Ο ίδιος ο Μούσλιμ από την μεριά του σε δηλώσεις του στο κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Ronahi δήλωσε πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που ενστερνίζονται τις απόψεις της Τουρκίας.

«Τέθηκα υπό κράτηση την Κυριακή κατόπιν αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά όλοι εδώ πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι απολύτως λάθος και ψευδείς».

Η Άγκυρα από την πλευρά της επιζητεί την σύλληψή του κατηγορώντας τον ότι συνδέεται με μια βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 εναντίον μιας στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα 30 νεκρούς. Την ευθύνη της συγκεκριμένης επίθεσης είχε αναλάβει η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK). Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές τον έχουν επικηρύξει για 800.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading