Η Ρωσία ανταπαντά στα δημοσιεύματα για τους νεκρούς στην Συρία

Σε νέες δηλώσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ για δεκάδες νεκρούς Ρώσους στρατιώτες από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Συρία, προέβη ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος για μια ακόμη φορά διέψευσε τα δημοσιεύματα για τους νεκρούς δηλώνοντας πως από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς με εκτενές ρεπορτάζ του, φιλοξένησε δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων και γιατρών από ρωσικά νοσοκομεία, στις οποίες αναφέρονταν ότι Ρώσοι τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Συρία σε ρωσικά νοσοκομεία.

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτά στα οποία ήδη έχουμε πει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, με αφορμή τις πληροφορίες ότι είχαν σκοτωθεί πολλοί Ρώσοι στη Συρία, είχε συνταχθεί με τις δηλώσεις Ζαχάροβα προτρέποντας και αυτός από την πλευρά του πολλά ΜΜΕ να μην «γίνονται όμηροι παραποιημένων στοιχείων».

Επιπλέον την επομένη, στις 15 Φεβρουαρίου ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πήρε καμία απόφαση που να αναφέρει ότι πρέπει να μείνουν μυστικές οι πληροφορίες για αυτούς που σκοτώθηκαν στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading