Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία προτεραιότητα για τον Πούτιν

Προτεραιότητα για τη Ρωσία αποτελεί η εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία και η παράδοση της συστοιχίας πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στη γειτονική χώρα. Αυτό δήλωσε τη Μεγάλη Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (σ.σ. Ρωσίας – Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην Άγκυρα.

Οι S-400 είναι μόνο η… αρχή για την Τουρκία;

Ο Ρώσος πρόεδρος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Άγκυρα αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά κατά τη συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.

Τον Δεκέμβριο, η γειτονική χώρα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading