Το Brexit «θα εφαρμοστεί» διαβεβαιώνει η Βρετανή βουλευτής Κλόε Σμιθ

Κατηγορηματική ήταν η Κλόε Σμιθ, η αρμόδια υπουργός για το Σύνταγμα όσον αφορά την υλοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016 σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σμιθ, κατά την διάρκεια ομιλίας της νωρίτερα στο βρετανικό κοινοβούλιο, ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία θα εφαρμόσει το σχετικό αποτέλεσμα, και θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής σήμερα: θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα το εφαρμόσουμε με επιτυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμφισβήτηση του αποτελέσματος

Ο Κρίστοφερ Γουίλι, διευθυντικό στέλεχος της Cambridge Analytica που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του εν λόγω δημοψηφίσματος. Οι δικηγόροι του έφεραν ορισμένα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία η εκστρατεία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Leave.Eu» παραβίασε τον νόμο, καθώς κατηγορείται ότι στοίχησε περισσότερα χρήματα παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο το πλαφόν των εκλογικών δαπανών που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Loading