Ζαχάροβα: Πέντε νεκροί Ρώσοι στρατιώτες από αεροπορικές επιδρομές

Σύμφωνα με την την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα , πέντε ήταν τελικά οι μέχρι στιγμής αναγνωρισμένοι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται να έχασαν την ζωή τους, κατά την διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής που διεξήγαγαν δυνάμεις της συμμαχίας η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα περί εκατοντάδων νεκρών Ρώσων «κλασσικό είδος παραπληροφόρησης». Φανερά ενοχλημένη από τα «ψευδή» όπως ανέφερε δημοσιεύματα, τόνισε πως «δεν ήταν ούτε τετρακόσιοι, ούτε διακόσιοι, ούτε εκατό και ούτε δέκα, αλλά πέντε».

Η Ζαχάροβα έσπευσε να διευκρινίσει πως στην περιοχή δρουν διάφορες δυνάμεις πολλών εθνοτήτων και διαφορετικών σκοπών, οπότε ως εκ τούτου είναι άσκοπο να σπεύδει κανείς να πει τι υπηκοότητα φέρει ο καθένας.

«Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όλα αυτά απαιτούν επαλήθευση και πρωτίστως της υπηκοότητας τους , αν είναι δηλαδή όλοι πολίτες της Ρωσίας ή άλλων χωρών.[…] Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πρώτοι που μετέδωσαν την παραπληροφόρηση αυτή, ίσως και πριν τη μεταδώσουν ακόμη τα γνωστά ΜΜΕ στα δικά τους δίκτυα ενημέρωσης, είναι οι αντικυβερνητικοί Σύροι μαχητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading