Επιστολή άφησε πίσω ο δράστης που επιτέθηκε στη πρεσβεία των ΗΠΑ

Μια επιστολή με παραλήπτες τα οικεία του πρόσωπα είχε αφήσει λίγο πριν, ο άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει επίθεση προς την αμερικανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βάσει των αναρτήσεων που είχε κάνει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε παρασημοφορηθεί από τον τέως πρόεδρο της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μάλιστα ο ίδιος ήταν και βετεράνος του πολέμου στο Κόσοβο, ο οποίος βρισκόταν σε εξέλιξη την περίοδο του 1998-1999.

Έτσι λοιπόν, ο 40χρονος άνδρας ονόματι Ντάλιμπορ Γιαούκοβιτς, πήρε την απόφαση την νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη να επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία. Πρώτα έριξε χειροβομβίδα προς το κτήριο προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και στην συνέχεια αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, πυροδοτώντας μια δεύτερη χειροβομβίδα.

Η τοπική εφημερίδα Pobjeda αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι στην επιστολή που είχε αφήσει πίσω του ζητούσε συγγνώμη από τους δικούς του ανθρώπους για αυτό που πρόκειται να κάνει. Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι έχει πληροφορίες από ανθρώπους που συμμετείχαν στις έρευνες οι οποίες αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν είχε συνεργούς.

Από μεριάς τους, οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν την Πέμπτη πως δεν διαθέτουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Loading