Επίσκεψη Ερντογάν στο Ηνωμένο Βασίλειο – Θα συναντηθεί με την Μέι

Εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και να συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 15 Μαίου και με την Βρετανίδα πρωθυπουργό θα συζητήσουν για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

«Η επίσκεψη αυτή θα είναι μια ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία να επισημάνουν τη στενή διμερή σχέση τους και να έχουν σημαντικές συνομιλίες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνάντηση αυτή των δύο ηγετών, ακολουθεί την προηγούμενη συνάντησή τους, κατά την οποία είχε επισκεφθεί η Μέι την Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2017 προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών ενόψει του Brexit.

Αμέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί στο Σαράγεβο, από όπου θα απευθύνει λόγο προς όλη στην τουρκική διασπορά στην Ευρώπη, ενόψει των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Loading