Μπογιές και καπνογόνα στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο (pic+vd)

Μπογιές και καπνογόνα στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο (pic+vd)Επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε από αγνώστους οι οποίοι πέταξαν στην εξωτερική πρόσοψη του κτηρίου μπογιές και καπνογόνα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες μπογιές ήταν στους τόνους του κόκκινου του γαλάζιου και του κίτρινου, χρώματα τα οποία αντιστοιχούν σε εκείνα της κουρδικής σημαίας.

Από μεριάς της, με ανακοίνωση στο Twitter η τουρκική πρεσβεία που εδρεύει στην γερμανική πρωτεύουσα καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός κάνοντας μάλιστα λόγο για πιθανούς «υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων».

Τι υποστήριξαν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με τους φύλακες της τουρκικής πρεσβείας οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, άκουσαν περίπου στις 6 τα ξημερώματα (σσ τοπικής ώρας) μια αρκετά δυνατή έκρηξη και είδαν γύρω στα τέσσερα μαυροφορεμένα άτομα να αποχωρούν από την περιοχή μετά την πυροδότηση ενός καπνογόνου.

Από την άλλη, η αστυνομία ανέφερε, πως είχε στα «χέρια» της μαρτυρία από έναν οδηγό ταξί ο οποίος υποστήριξε ότι είδε κροτίδες να πυροδοτούνται σε θάμνους κοντά στην πρεσβεία και ότι κάποιος ή κάποιοι είχαν τοποθετήσει συρματόπλεγμα κατά μήκος μια εκ των εξόδων του κτιρίου της.

Οι έρευνες από τις αρχές για τον εντοπισμό των υπαίτιων συνεχίζονται.

Loading