Εξώγαμο του βασιλιά Χουσεΐν… χάρη στη CIA

Γιο με την αμερικανο-εβραία ηθοποιό Σούζαν Κάμποτ είχε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεΐν, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της CIA. Το εν λόγω έγγραφο δημοσιοποιήθηκε προσφάτως, 60 χρόνια μετά τη σύνταξή του, όπως αναφέρει η La Stampa και είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο 24χρονος τότε βασιλιάς είχε δείξει «πολύ πρόθυμος για μια γυναικεία συντροφιά» στο Λος Άντζελες και η CIA κλήθηκε να κανονίσει μια συνάντηση. Ο… κλήρος έπεσε στη Χάριετ Σαπίρο, όπως ήταν το κανονικό όνομα της Σούζαν Κάμποτ, μιας όχι ιδιαίτερα επιτυχημένης ηθοποιού. Μάλιστα, η συνάντηση πήγε τόσο καλά, ώστε η CIA οργάνωσε μια άλλη στη Νέα Υόρκη. Οι οδηγίες προς την ηθοποιό από τον υπεύθυνο της υπόθεσης ήταν σαφείς: «Θέλουμε να κοιμηθείτε μαζί».

Η σχέση απέφερε στον Χουσεΐν έναν γιο

Η σχέση τους διήρκεσε επτά χρόνια. Το 1961 γεννήθηκε ο γιος τους, Tίμοθι, που υιοθετήθηκε αργότερα από τον δεύτερο σύζυγο της Σούζαν, Μάικλ Ρόμαν. Ο Τιμόθι εμφάνισε μια μορφή νανισμού, αλλά μια ορμονική θεραπεία του επέτρεψε να φτάσει σε κανονικό ύψος. Ωστόσο, οι σχέσεις με τους γονείς του ήταν κακές, με τη Σούζαν να πάσχει από κατάθλιψη.

Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι ότι η Σούζαν λάμβανε μέχρι και 1.500 δολάρια το μήνα από τον προσωπικό ταμία του βασιλιά Χουσεΐν, για την υποστήριξη του παιδιού.

Όταν ο γιος του Χουσεΐν σκότωσε τον θαμώνα ενός μπαρ

Το 1986, ο Τίμοθι ενεπλάκη σε φιλονικία μέσα σε ένα μπαρ και σκότωσε κάποιον θαμώνα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκισης. Πέθανε το 2003, και οι στάχτες του διασκορπίστηκαν στη θάλασσα.

Ο βασιλιάς Χουσεΐν ξαναπαντρεύτηκε τρεις φορές και βασίλεψε στην Ιορδανία μέχρι το 1999, ως ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Στην επίσημη βιογραφία του δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Σούζαν ή στο γιό του Τίμοθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading