Εννέα Παλαιστίνιους συνέλαβαν οι Ισραηλινοί

Σε εννέα συλλήψεις Παλαιστινίων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής (25/2) ο ισραηλινός στρατός. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στο Νάμπι Σάλεχ, το χωριό της Δυτικής Όχθης που έχει αναχθεί σε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, μετά τη σύλληψη της νεαρής Άχεντ Ταμίμι.

Ο λόγος των συλλήψεων

Όπως δήλωσε εκπρόσωπός των Ισραηλινών στο AFP, οι συλλήψεις των Παλαιστινίων έγιναν «εξαιτίας της αύξησης των βίαιων επεισοδίων και των ενεργειών της λαϊκής τρομοκρατίας».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δέκα συλλήψεις Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίοων βρίσκονταν και τέσσερις ανήλικοι.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών είναι ο 15χρονος Μοχάμεντ Ταμίμι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από πλαστική σφαίρα, στη διάρκεια επεισοδίων με τον ισραηλινό στρατό στις 15 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο θείος του Άτα Ταμίμι.

Η δράση της οικογένειας Ταμίμι

Η οικογένεια των Ταμίμι είναι γνωστή για τη δράση της κατά των ισραηλινών δυνάμεων σε αυτό το χωριό, που είναι θέατρο συχνών διαδηλώσεων κατά της ισραηλινής κατοχής.

Η Άχεντ Ταμίμι, 17 ετών, συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της στο Νάμπι Σάλεχ.

Η δίκη της Άχεντ, η οποία παραμένει υπό κράτηση από τον Δεκέμβριο, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών από τις 13 Φεβρουαρίου ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading