Δυσοίωνο το οικονομικό μέλλον της Ρωσίας

Δυσοίωνο προβλέπεται το οικονομικό μέλλον της Ρωσίας, καθώς σύμφωνα με τον πρώην υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Αλεξέι Κουντρίν η Ρωσία πιθανότατα θα πάψει να αναπτύσσεται οικονομικά σε φυσιολογικούς ρυθμούς όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες. Αυτό το σενάριο ενδέχεται να συμβεί λόγω της έλλειψης προθυμίας της νέας γενιάς να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα.

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη έγινε στο πλαίσιο του 2ο Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιείται στην πόλη Πέρμ και έχει ως θέμα τις καινοτομίες την ψηφιακή οικονομία, τα αθλήματα στο κυβερνοχώρο και τα ΜΜΕ της νεολαίας.

«Εάν στην χώρα μας μόνο το 2% του πληθυσμού, όπως λέει αυτή τη στιγμή, θέλει να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση τότε απλώς θα πρέπει να «το κλείσουμε το μαγαζί» επειδή θα μείνουμε πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης».

Ό ίδιος όμως πρότεινε και λύση στο πρόβλημα προκειμένου στο μέλλον η χώρα να μην έρθει αντιμέτωπη με αυτό το σενάριο. Έτσι ο Ρώσος οικονομολόγος, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες του επιχειρηματία. Θεωρεί μάλιστα ότι για να υπάρξει μια ανάλογη ανάπτυξη που δεν θα επιτρέψει στην Ρωσία να μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες, θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό της τάξεως του 4-8% που θα θέλει να ασχοληθεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading