ΓΓ ΟΗΕ: «Nα σταματήσει κάθε πολεμική ενέργεια στην Ανατολική Γούτα»

Nα σταματήσει κάθε πολεμική ενέργεια ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, που μαίνεται στην περιοχή της ανατολικής Γούτας της Συρίας, από το βήμα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Ο Γραμματέας αναφερόμενος στην περιοχή την χαρακτήρισε ως «κόλαση επί γης», ενώ κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη να προβούν στην παύση του πυρός προκειμένου να επέλθει η ισορροπία στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους ήδη από την Κυριακή, σφυροκοπούν ανελέητα τον θύλακα των ανταρτών. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 310 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.550 έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις.

Οι δηλώσεις

Σε δηλώσεις του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Γκουτέρες ανέφερε τις σαφείς θέσεις του για παύση του πυρός. «Καλώ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην Ανατολική Γούτα για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading