Γκάφα της Κομισιόν: Ανακοίνωσε κυρώσεις με μελλοντική ημερομηνία

Γκάφα έκανε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας. Η Επιτροπή σύμφωνα με την ανακοίνωση επέβαλε κυρώσεις εξαιτίας των χημικών επιθέσεων που πραγματοποίησε εναντίον αμάχων η συριακή κυβέρνηση.

Μάλιστα, η ανακοίνωση φαίνεται να είχε ημερομηνία έκδοσης 19 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγείροντας ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο, τα αποτελέσματα των συνόδων αυτών είναι προεξοφλημένα.

Τι απαντάει η Επιτροπή

Από την μεριά του, το γραφείο τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ δήλωσε ότι η ανάρτηση της ανακοίνωσης έγινε κατά λάθος και την απέσυρε ευθύς αμέσως από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Στο κείμενο, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS αναφερόταν ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε τέσσερις αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης (τα ονόματα των οποίων δεν αναγράφονται) τους οποίους καθιστούσε υπεύθυνους για την παρασκευή χημικών όπλων όπως και για τη χρήση τους εναντίον αμάχων. Σε σχετικό ερώτημα του πρακτορείου TASS, ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου της ΕΕ είπε πως «πρόκειται για τεχνικό λάθος».

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, που αναρτήθηκε κατά λάθος δεν αναφέρονταν τα ονόματα των τεσσάρων Σύρων αξιωματούχων, παρά μόνο ότι τρεις εξ αυτών είναι επιστήμονες και ένας στρατιωτικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading