Για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση του Λονδίνου «ανησυχεί» η Μόσχα

Το ενδεχόμενο να διεξαγάγει το Λονδίνο κυβερνοεπίθεση εναντίον της Μόσχας, «ανησυχεί» όπως αναφέρει η ίδια την πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα όμως, δεν παρέλειψε να επιστήσει και την προσοχή προς την απέναντι πλευρά.

Έτσι η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες τις οποίες έχει όσον αφορά τις πληροφορίες ότι η Βρετανία θα μπορούσε να εξαπολύσει κυβερνοεπίθεση εναντίον της Ρωσίας και κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να «ζυγίσει προσεκτικά τις συνέπειες» που θα είχε μια τέτοια ενέργεια.

Τους φόβους αυτούς, εξέφρασε η πρεσβεία, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όχι μόνο κατηγορήθηκε αβάσιμα και προκλητικά η Ρωσία για το επεισόδιο του Σάλσμπερι αλλά προφανώς καταρτίζονται σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πληγεί η Ρωσία με κυβερνοόπλα».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «Οι δηλώσεις ορισμένων βουλευτών, “πηγών του Γουάιτχολ” και “ειδικών” όσον αφορά μια πιθανή “ανάπτυξη” επιθετικών κυβερνοόπλων προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Καλούμε τη βρετανική πλευρά να εξετάσει για άλλη μια φορά τις συνέπειες μιας τέτοιας ριψοκίνδυνης ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading