Γερμανία: 15χρονος δολοφόνησε συμμαθητή του

Σε κατάσταση σοκ η κοινή γνώμη στην Γερμανία, παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες την υπόθεση ενός 14χρονου εφήβου o οποίος δολοφόνησε έναν έφηβο 15 χρονών. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τόσο το θύμα, όσο και ο θύτης έχουν γερμανική υπηκοότητα. Το θύμα, ωστόσο, φέρει και διαβατήριο Καζακστάν.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα συνέβη σε σχολείο στη βορειοδυτική Γερμανία, κοντά στην πόλη Ντόρτμουντ. Ο 15χρονος, ο οποίος κρατούσε μαχαίρι, επιτέθηκε με αυτό στον 14χρονο, καταφέρνοντάς του θανάσιμα τραύματα.

Άγνωστα τα κίνητρα

Ο έφηβος δράστης τέθηκε υπο κράτηση λίγη ώρα μετά το έγκλημα. Τα κίνητρά του, ωστόσο, δεν έχουν γίνει έως αυτή τη στιγμή γνωστά.

Η γερμανική αστυνομία του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, καθώς η έρευνα γύρω από την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το BBC, η νεανική εγκληματικότητα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, καθώς το 20% των εγκλημάτων το 2016 διαπράχθηκε από άτομα κάτω των 21 ετών.

Loading