Γερμανία: Στέλεχος του AfD ασπάστηκε το Ισλάμ και παραιτήθηκε

Μπορεί να ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο ακροδεξιό (AfD), ασπάστηκε όμως το Ισλάμ και αποφάσισε να παραιτηθεί.

Ο Άρθουρ Βάγκνερ ένας εκ των επικεφαλής του μισαλλόδοξου κόμματος Afd στο Βραδενβούργο, υπέβαλλε την παραίτησή του από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του ακροδεξιού κόμματος από την στιγμή που ασπάστηκε το Ισλάμ.

Για προσωπικούς λόγους

Η παραίτησή του στις 11 Ιανουαρίου έγινε για «προσωπικούς λόγους» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος,  Ντάνιελ Φρίζε ο οποίος πρόσθεσε ότι το AfD δεν έχει πρόβλημα με την αλλαγή του θρησκεύματος αφού ο ρόλος του είναι να προασπίζει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο Άρθουρ Βάγκνερ ρωσικής καταγωγής, είχε ενταχθεί στο κόμμα το 2015 και ήταν μέλος της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Μιλώντας για το ζήτημα της παραίτησής του, τόνισε ότι «πρόκειται για προσωπικό ζήτημα», προσθέτοντας ότι δεν πιέστηκε από την ηγεσία προκειμένου να παραιτηθεί.

Loading