Γερμανία: Από βδομάδα η κρίσιμη απόφαση για τα ντιζελοκίνητα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κρίσιμη απόφαση για τα ντιζελοκίνητα και το αν οι μεγάλες πόλεις στη Γερμανία μπορούν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλαιότερων, ρυπογόνων αυτοκινήτων ντίζελ στο κέντρο τους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται από το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας και εύλογα απασχολεί έντονα τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και τους ιδιοκτήτες περίπου 15 εκατομμυρίων οχημάτων στη Γερμανία.

Στις 27/2 τα… σπουδαία

Όπως έκανε γνωστό ο δικαστής Αντρέας Κορμπμάχερ, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τα ντιζελοκίνητα στις 27 Φεβρουαρίου.

Λίγο νωρίτερα, ο δικαστής είχε δηλώσει πως το ζήτημα ίσως πρέπει να εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ώστε να αποφασίσει αν επιτρέπεται να εκδίδονται τέτοιες απαγορεύσεις, μολονότι δεν υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο που να προβλέπει κάτι τέτοιο.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει γερμανικά κρατίδια, ασκώντας έφεση στις απαγορεύσεις που είχαν επιβάλει τοπικά δικαστήρια στη Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ με αφορμή την κακή ποιότητα του αέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading