Βρετανία: Χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό – Το ψύχος έσπασε τους σωλήνες

Τεράστια προβλήματα έχουν προκληθεί στη Βρετανία, λόγω του κύματος κακοκαιρίας, των σφοδρών χιονοπτώσεων και των πολικών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ή με ελάχιστο νερό, επειδή οι σωλήνες της ύδρευσης δεν άντεξαν τις πολικές θερμοκρασίες και έσπασαν.

Το «τέρας από τα ανατολικά» τρόμαξε τη Βρετανία

Όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (5/3) οι εταιρείες υδροδότησης στη Βρετανία, οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 30 ετών είχαν ως αποτέλεσμα το πάγωμα του νερού στους σωλήνες ύδρευσης την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, το κύμα σιβηρικού ψύχους που ονομάστηκε “το τέρας από τα ανατολικά” προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος, τα τρένα σταμάτησαν να κινούνται, ενώ δρόμοι και σχολεία έκλεισαν.

Η διαρροή από τους σωλήνες στο Λονδίνο άφησε τη Δευτέρα χωρίς νερό ή με μερική υδροδότηση 12.000 νοικοκυριά, ανακοίνωσε η εταιρεία Thames Water, η οποία σε δύο περιοχές προμήθευε τους πελάτες της με εμφιαλωμένο νερό.

Βρετανία: Χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό - Το ψύχος έσπασε τους σωλήνες

Στο γειτονικό Κεντ, 5.000 νοικοκυριά που έχουν ως πάροχο υδροδότησης την Southern Water επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα.

Στην Ουαλία, η Welsh Water είπε ότι 3.000 με 6.000 σπίτια επηρεάστηκαν από το πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading