Βρετανία: Ισόβια σε Ουαλό που έπεσε με όχημα σε πλήθος μουσουλμάνων

Καταδικάστηκε σε ισόβια από δικαστήριο του Λονδίνου, ο 48χρονος ο οποίος παρέσυρε με το φορτηγάκι του μια ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ, τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 12.

Ο Ουαλός Ντάρεν Όσμπορν, ανέπτυξε κάποιου είδους εμμονή με τους μουσουλμάνους, ενώ εικάζεται ότι ο ίδιος πιθανότατα επηρεάστηκε αφού παρακολούθησε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του BBC που αφορούσε τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών κοριτσιών από μια συμμορία Βρετανών πακιστανικής καταγωγής.

Ο ίδιος κατά την διάρκεια της δίκης δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επέβαινε μεν στο φορτηγάκι, αλλά κάποιος άλλος το οδηγούσε και έπεσε πάνω στο πλήθος, κατάθεση η οποία δεν έγινε δεκτή από τους ενόρκους οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε «επινοήσει» τον συνεργό που υποτίθεται ότι κατάφερε να διαφύγει . Η δικαστής που εξέταζε την υπόθεση Μπόμπι Τσίμα-Γκράμπ, είπε πως «Επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση. Επιδιώκατε να σκοτώσετε». Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε συνολικά 9 μήνες, ενώ αποφασίστηκε τελικά ότι ο ίδιος θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσει 43 χρόνια.

Ο Όσμπορν είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, άνεργος και χωρίς σταθερή κατοικία ή στενούς φίλους. Όπως φάνηκε από την δίκη, τον περασμένο Ιούλιο, νοίκιασε ένα φορτηγάκι και παρέσυρε ένα πλήθος μουσουλμάνων σκοτώνοντας τον 51χρονο Μπαγκλαντεσιανό Μάκραμ Άλι και τραυματίζοντας άλλους 12 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading