Βασίλισσα Ελισάβετ: Όχι πια πλαστικά στο παλάτι!

Εμφανώς επηρεασμένη από την τάση της εποχής και την επιτακτική ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος, η κάτοχος του βρετανικού θρόνου βασίλισσα Ελισάβετ, αποφάσισε να προβεί στο μέτρο της απαγόρευσης της  χρήσης κάθε είδους πλαστικού εντός των ανακτόρων.

Ως εκ τούτου, σύντομα τόσο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όσο και στις υπόλοιπες βασιλικές κατοικίες θα εφαρμοστεί το μέτρο της παντελούς έλλειψης τόσο των πλαστικών πιατών όσο και των ποτηριών. Απονομή χάριτος όμως δεν θα δοθεί ούτε στα καλαμάκια!

Το παλάτι, επηρεασμένο όμως και από το ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Ατένμπορο το οποίο αφορούσε το περιβάλλον, προέβη στον σχεδιασμό ενός ολόκληρου συστήματος διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου εκπροσώπου «Το παλάτι δεσμεύεται να μειώσει τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, έχουμε λάβει ορισμένα πρακτικά βήματα για να περιορίσουμε τη χρήση πλαστικών. Σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει έντονη επιθυμία να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα».

Loading