Αφρική: Εγκλωβίστηκαν 950 μεταλλωρύχοι σε βάθος 1000 μέτρων

Παγιδευμένοι σε ορυχείο χρυσού στην περιοχή της Νοτίου Αφρικής, είναι 950 μεταλλωρύχοι έξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε έπειτα από θύελλα στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι, έχουν εγκλωβιστεί σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων, ενώ μέχρι στιγμής μόνο 64 εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν από τις στοές.

Ο Τζέιμς Γουέλστεντ, εκπρόσωπος της εταιρείας Sibanye-Stillwater, στην οποία ανήκει το ορυχείο, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι eNCA, δήλωσε πω όλοι οι εγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο. Όπως εξήγησε «Υπάρχουν ακόμη 950 μεταλλωρύχοι που πρέπει να ανεβούν στην επιφάνεια». Το ορυχείο Μπεατρίξ, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη Γουέλκομ.

«Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε μια καταιγίδα στην επαρχία του Φρι Στέιτ, στην κεντρική Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ορυχείο και κατά συνέπεια δεν καταφέραμε να ανεβάσουμε στην επιφάνεια σήμερα το πρωί όσους εργάζονταν το βράδυ. Όλοι τους φαίνεται ότι είναι καλά και προσπαθούμε παράλληλα να εφοδιάσουμε τους ανθρώπους με τροφή και νερό».

Τέλος, ο ίδιος παραδέχτηκε τις κακές συνθήκες και την ελειπή συντήρηση που επικρατούν στο ορυχείο καθώς οι γεννήτριες, οι οποίες θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να τροφοδοτήσουν με ρεύμα το ορυχείο σε περίπτωση διακοπής, δεν λειτουργούν.

Loading