Έριξε μαύρο χιόνι στη Σιβηρία – Που αποδίδεται το φαινόμενο

Ένα αλλόκοτο περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της Σιβηρίας, όπου όπως φαίνεται «έριξε» μαύρο χιόνι. Το παράξενο αυτό φαινόμενο όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης Ομσκ, οι οποίοι αντίκρυσαν το τρομακτικό αυτό θέαμα, εξέφρασαν φόβους για τους πιθανούς λόγους για τους οποίους το χιόνι που έπεσε στην περιοχή τους είναι μαύρο.

Οι αρμόδιες τοπικές αρχές, πετούν τον μπαλάκι των ευθυνών τόσο στις κακές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όσο και στα απόβλητα που προέρχονται από διάφορες βιομηχανικές μονάδες.

Από μεριάς του, το τοπικό υπουργείο περιβάλλοντος με ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι είχαν γνωστοποιηθεί προειδοποιήσεις προς τις βιομηχανίες της περιοχής προκειμένου μα αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Πλέον, βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμου.

Δυστυχώς όμως όπως φαίνεται, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή πέφτει μαύρο χιόνι. Το φαινόμενο αυτό ειχε εμφανιστεί το 2014. Τότε οι κάτοικοι είχαν αποδώσει το πρόβλημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Loading