Έρευνα της Κομισιόν για τα Κατεχόμενα- Η φτώχεια το μεγάλο πρόβλημα

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Λευκωσία και αφορά τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, μάλλον δεν είναι και η μεγαλύτερη προτεραιότητα των κατοίκων.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας

Το κόστος ζωής λοιπόν, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι η τουρκοκυπριακή κοινότητα, καθώς, το 32% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα αποτελούν οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές, όπως επίσης και ο πληθωρισμός και γενικά το κόστος ζωής.

Από εκεί και πέρα, δεύτερο πρόβλημα στην λίστα λαμβάνοντας το 28% του ενδεικτικού συνόλου έρχεται η οικονομική κατάσταση. Ακολουθούν η εγκληματικότητα κατά 25% και η ανεργία κατά 23%. Το Κυπριακό είναι το τέταρτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων (20%). Στο συγκεκριμένο ζήτημα παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση καθώς, σε προηγούμενη έρευνα το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκτιμά ότι το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα ήταν 17%.

Από εκεί και πέρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή του κατά 61%, που είναι 22 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (83%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading