«Έλυσε την σιωπή του» για πρώτη φορά ο μακελάρης του Παρισιού

Να λύσει την σιωπή του αποφάσισε για πρώτη φορά ο μοναδικός επιζών από τους μακελάρηδες του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Αυτή τη φορά προτίμησε να μιλήσει προκειμένου να υπερασπιστεί ως μάρτυρας έναν άνδρα που κατηγορείτο ότι τον βοήθησε να διαφύγει την επομένη των επιθέσεων.

Την πληροφορία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο

Γιατί κατηγορείται ο Ουλκαντί

Ο Αμπντεσλάμ, έσπασε την σιωπή του προκειμένου να βοηθήσει τον Αλί Ουλκαντί. Ο Ουλκαντί ήταν στενός φίλος του αδερφού του Αμπντεσλάμ, Μπραχίμ, ενός από τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού. Ο κατηγορούμενος εικάζεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον μακελάρη στις Βρυξέλλες την επόμενη μέρα από τις επιθέσεις στη καρδιά του Παρισιού οι οποίες είχαν ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο συνολικά 130 ανθρώπων.

Ο μακελάρης είπε ενώπιον του δικαστή πως «δεν ζήτησε ποτέ» την βοήθεια του Ουλκαντί και ότι ο κατηγορούμενος δεν γνώριζε ότι ήταν ο υπαίτιος των επιθέσεων.

Από την άλλη, οι αρχές εκτιμούν ότι ο Ουλκαντί πιθανότατα γνώριζε για τις προετοιμασίες των επιθέσεων, καθώς το DNA του βρέθηκε σε ένα από τα διαμερίσματα που χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα των τρομοκρατών στην κοινότητα Σερμπέκ των Βρυξελλών.

Στην κατάθεσή του σήμερα, που διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα, ο 28χρονος Αμπντεσλάμ δήλωσε ότι ο Ουλκαντί δεν μπήκε ποτέ σε αυτό το διαμέρισμα. Στις 14 Νοεμβρίου, «δεν μπορούσε να γνώριζε ότι ήμουν ο νούμερο ένα εχθρός», δήλωσε ο Αμπντεσλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Loading